Kanaalfeesten 2015

Geen categorie

Poster_JPEG

Wie Willebroek zegt, zegt Kanaalfeesten!

Na de jubileumeditie met the top of the bill van de Belgische artiestenwereld, is het nu tijd voor de elfde editie van dit festival.

 

Op vrijdag krijg je niet de traditionele cocktail van enkele artiesten en Vlaanderen Zingt, neen, dit jaar dompelen we je op vrijdagavond onder in de wereld van Radio Modern! Zij nemen jou mee naar de jaren ’40, ’50 en ’60 en toveren onze welbekende markt om in een filmische scene waar dansen en plezier centraal staan! Geen zorgen voor zij die denken dat ze er niets van zullen bakken: de lieftallige Poppy start de avond met een dansinitiatie waar Elvis zaliger graag getuige van was geweest. In enkele simpele stappen onderwijst zij je hoe je op de dansvloer even onweerstaanbaar straalt als The King himself. Jouw pasgeleerde moves kan je meteen in de praktijk omzetten wanneer Along Comes Mary haar wonderlijke stembanden op je loslaat en daarmee hits van de jaren ’40 tot ’60 nieuw leven inblaast. De stoere huisdj’s, namelijk The Boppin’ Benvis Brothers draaien vervolgens de wildste plaatjes.

Dames kunnen op adem komen in het Beauty Boudoir waar enkele Modernettes, gewapend met lippenstift en krulspelden, klaar staan om je van een onweerstaanbare glamoureuze look te voorzien. De heren mogen dan weer plaats nemen in de Barber Shop, waar ze worden voorzien van een gladde coiffure. Dit is het ideale moment om jouw looks te vereeuwigen in de Photomatique die je op het L. De Naeyerplein kan vinden.

 

Na een welverdiende nachtrust beginnen we zaterdag met Willebroeks talent: The Blind Horny Toads zetten hedendaagse muziek naar hun eigen hand. Daarna is het tijd voor De Bende van Arne en Nasrien die als een muzikale pletwals over het publiek razen, met hits van vroeger en nu, voor iedereen van 3 tot en met 103 jaar. Dansen en meezingen is niet meer genoeg!

We zijn nog niet op adem kunnen komen van de vorige dansplaten, als de mannen van The Royal Funk Force het podium opkomen. Zij maken de hits van Usher en Bruno Mars nog pittiger door er een stevige portie funk aan toe te voegen.

Willebroek, maak je vervolgens klaar voor de volgende artiest. Deze noorderbuur weet met zijn opzweperige plaatjes iedereen aan het dansen te brengen: Kraantje Pappie rapt de pannen van het dak.

Of het feest nu gedaan is? Uiteraard niet! Straffe zanger Raymond van het Groenewoud brengt jullie het beste uit zijn oeuvre. Tijd om de wereld te laten horen waar Willebroek ligt en luidkeels mee te brullen op ‘Meisjes’, ‘Liefde voor muziek’, en ‘Vlaanderen Boven’! Afsluiten doen we met  rasentertainment: Buscemi brengt je een cocktail van afrobeat, bossa nova, jazz en balkanbeats.

 

Santé!

 

 

Een gratis festival voor iedereen!

Centrum Willebroek

26 & 27 juni 2015

Comments are closed.