Broekbosfeest

Geen categorie

Broekbosfeest Blaasveld

Dit gezellige wandel- en picknickevenement  georganiseerd door Regionaal Landschap Rivierenland, in samenwerking met de gemeente Willebroek en het Agentschap voor Natuur en Bos is de ideale uitstap om jouw zomer(vakantie) aangenaam af te sluiten en in alle speelse rust te genieten van de fauna en de flora die elkaar hier in dit prachtige landschap ontmoeten.

Verder wordt ook het erfgoed en de lokale geschiedenis van dit domein op originele wijze in the picture gezet! Wist je trouwens dat er hier een prehistorische paaldorp en de beenderen van mammoeten zijn teruggevonden? De restanten kan je vandaag nog bewonderen, samen met een uitgebreBroekbosfeestide collectie opgezette vogels in het Scheyvaertshof.

Het Broek is een prachtig waterrijk landschap in een lappendeken van bosjes, vijvers en hooilanden dat menig wandelaar en fietser fascineert en mee de streekidentiteit bepaalt! Naast roofvogels als buizerd, torenvalk en sperwer  zijn ook spechten, bosuilen en ijsvogels trouwe gasten. Ook de bever heeft zijn plaatsje opnieuw opgeëist. Het zijn zulke biodiverse plekjes, waar moerasgeesten en elfen wonen, die we moeten koesteren, want waardevolle groene open ruimte wordt in onze verstedelijkte regio helaas steeds schaarser.

Afspraak op zondag 30 augustus, 12u – 17u, aan het Scheyvaertshof in het broek te Blaasveld. Alle activiteiten (uitgezonderd hapjes en drankjes) zijn gratis. De tijdstippen van de gegidste wandelingen worden later nog meegedeeld.

 

Comments are closed.