Gegidste wandeling langs Willebroeks erfgoed

Geen categorie

Willebroek kan terugblikken op een zeer rijk industrieel verleden. Een aantal grote bedrijven zoals de papierfabriek en ketelmakerij “De Naeyer”, de cokesfabriek, de ammoniakfabriek “ASED” en de constructiewerkhuizen “Den IJzeren” drukten hun stempel op de ontwikkeling van de gemeente en gaven haar een wereldwijde uitstraling.

De industriële activiteit is reeds lang verdwenen uit het centrum van Willebroek, maar de sporen zijn nog onmiskenbaar aanwezig. Het (bedreigd) industrieel erfgoed, maar ook de stedenbouwkundige ontwikkeling getuigen van het industriële en sociale verleden.

Om dit erfgoed in de kijker te zetten, organiseert VVIA – afdeling Antwerpen op zaterdag 10 oktober een interessante wandeling langs deze actoren onder de deskundige begeleiding van Erik Nobels (gids Omgevingsfilosofie).

Inschrijven en info:

Deelnameprijs bedraagt 8 EUR voor VVIA-leden en hun partner en 12 EUR voor niet-leden. Inschrijven kan tot en met 7 oktober via email aan

antwerpen@vvia.be en via onmiddellijke overschrijving van het bedrag op rekeningnummer.

BE09 5230 4648 0657, van VVIA-A met vermelding van naam en aantal deelnemers.

Meer info vind je op www.industrieelerfgoed.be.

 0316watertoren denaeyer

Comments are closed.