Download gratis het nieuwe Winterwandelboek Scheldeland!

Geen categorie

Zin in een deugddoende winterwandeling maar geen idee waar naartoe? Download dan hier gratis het nieuwe Winterwandelboek Scheldeland, met 30 kant-en-klare routes waarmee je meteen op stap kunt!

WitteGanzenStuyvenberghbaan2

Wandelen op het ritme van het water

Wandelen kan je overal, maar het Scheldelandse waterrijke decor is bijzonder uniek. Hier bepalen de rivieren Schelde, Dender en Rupel het ritme van de dag. Je vindt er meer dan 800 km wandelnetwerk in twee richtingen, bewegwijzerd langs meren, molens, polders en broeken.

 

Puur natuur

Scheldeland telt heel wat gebieden waar het heerlijk wandelen is. Zowel bossen, natuurgebieden en -reservaten, provinciale domeinen als vele dijk- en jaagpaden langs de Schelde, Dender, Rupel en Durme bezorgen je een fijne recreatieve of actieve wandeling.

 

Denderende steden

Drie steden in Scheldeland worden door de Dender als een rode draad met elkaar verbonden: Dendermonde, Aalst en Ninove. Ze kijken elk terug op een boeiend verleden, waarvan je als bezoeker met alle zintuigen gespitst kunt genieten. Voelen, kijken, luisteren en proeven, je doet het allemaal tijdens een gezellige wandeling met het gezin of vrienden.

 

Bier en brouwerijen

Bier wordt van van oudsher in tientallen brouwerijen in het Scheldeland gebrouwen. Ook vandaag vind je er nog een tiental brouwerijen terug, en niet van de minste! Haal je graag een frisse neus na een fijne degustatie? Of liever eerst een wandeling en dan pas een streekbiertje? Scheldeland biedt altijd een goed Plan Bier. Probeer een van de wandelingen waar de link met bier nooit ver weg is.

 

Groote oorlog in Scheldeland

Ook in Scheldeland werd 100 jaar geleden verbeten gevochten. Deze herfst en winter kan je dwars door een Scheldeland in oorlog wandelen in het kader van de herdenkingsactiviteiten rond ‘100 jaar Groote Oorlog’. Tijdens je wandeling langs een van de drie uitgestippelde routes geniet je van rust, trage wegen en een uiterst vredig landschap.

 

Doe-Tips

In Scheldeland van heel wat te beleven en te doen, maar dat was misschien al duidelijk. We verzamelden enkele leuke tips die kunt combineren met een heerlijk wandeling doorheen het Scheldelandlandschap. Sta op het middelpunt van Vlaanderen, wandel langs een hertogelijk paleis en ga zo maar door! Je vindt het allemaal terug in het Winterwandelboek.

 

Comments are closed.