Dagje vakantie in eigen land: zomerse boottochten vanuit Willebroek

Geen categorie

In de maanden Juli en augustus kan je op vaste data vanuit jouw gemeente deelnemen aan gegidste boottochten naar zeer verschillende steden en streken. Het varen wordt gekoppeld aan korte bezoeken aan de kant en we brengen je uiteraard ook steeds terug naar je vertrekplaats. Zowel individuele deelnemers als groepen kunnen deelnemen en de plaatsen moeten op voorhand gereserveerd worden.

Behalve boottochten naar het Scheldeland (St-Amands) en naar Antwerpen wordt het aanbod dit jaar uitgebreid met boottochten door de Groene Gordel naar Vilvoorde en Brussel, een regio waar de kanaalzone aan een ware revival bezig is.

Al deze daguitstappen bieden je vanaf het dek van een schip een andere kijk op streken die je denkt te kennen. Je zal verrast zijn van de natuur en de stad, de waterweg en de ontwikkelingen op de oevers die je zal ontdekken.

 

Boottocht naar het Scheldeland (bezoek St-Amands en Temse).

Afwisselende dagtocht op twee zeer verschillende waterwegen: het strakke Zeekanaal met de indrukwekkende zeesluis Wintam/Bornem en de tijgebonden Schelde met het unieke schorren en slikkenlandschap. Je vaart langs nieuwe gecontroleerde overstromingsgebieden, waar de mens via ingrepen de rivier weer meer plaats wil geven. We varen naar het meest natuurlijke deel van de Schelde.

Vertrek / aankomst: Willebroek – Groene laan: 9.30u -> 17.30u

Prijs:  € 20 – kind: € 15 –  < 3j.: gratis

Data: woensdag 13/07 en 24/08/2016

 

Boottocht naar Antwerpen (bezoek Rupelmonde en Antwerpen).

Ook tijdens deze dagtrip verken je het Zeekanaal en het Scheldeland, maar eens de Wintam zeesluis voorbij, kiezen we voor de weidse Schelde richting Antwerpen. We varen voorbij de monding van de Rupel, de abdij van Hemiksem en tenslotte langs de nieuwe verhoogde Scheldekaaien, die ook hier weer de mens moeten beschermen tegen het water. Het uitzicht op de Sinjorenstad, met de kathedraal, het Mas, het nieuwe Havengebouw….blijft uniek.

Vertrek/Aankomst: Willebroek – Groene laan: 9.30u -> 17.30u

Prijs:  € 20 – kind: € 15 –  < 3j.: gratis

Data: Dinsdag 12/07 en 23/08/2016

 

Boottocht door de Groene Gordel naar hartje Brussel (bezoek Vilvoorde ‘Watersite’)Boottocht Brussel

Deze dagtocht met doorvaart door de sluis van Zemst, brengt je van de landelijke groene rand naar het hart van de hoofdstad en biedt je een unieke kijk op de vele veranderingen in de Vilvoordse en Brusselse kanaalzone. Er gaat geen dag voorbij of er is sprake van één of ander nieuw project aan het water. Ook hier geeft een gids commentaar bij de beelden die je zal oppikken. Je brengt een bezoek aan ‘Watersite’ een nieuw stadsdeel aan het water, waar oude en nieuwe architectuur, de Zenne en het kanaal perfect geïntegreerd werden.

 

Vertrek/Aankomst: Willebroek – Groene laan: 9.00u -> 18.00u

Prijs:  € 20 – kind: € 15 –  < 3j.: gratis

Data: Donderdag 14/07 en 25/08/2016

BOOTTOCHTEN!Katima Scheldeland

Reservatie via Kanaaltochten Brabant – tel. 02 218 54 10 – contact@kanaaltochtenbrabant.be

Meer info: www.kanaaltochtenbrabant.be (rubriek ‘varen’)

Comments are closed.