Elkaar helpen, da’s Willebroek

Geen categorie

De federale regering heeft beslist om alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten (indoor én outdoor) te annuleren, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn. Dit geldt voorlopig tot en met 3 april 2020. Ook wandelingen of fietstochten in grote groepen worden afgeraden.

Om getroffen mensen een hart onder de riem te steken en een helpende hand te bieden, lanceerde Gemeente Willebroek het helpplatform ‘Willebroekhelpt’. Hiermee wilt de gemeente mensen die niet buiten kunnen/mogen en geen of weinig netwerk hebben, koppelen aan vrijwilligers die voor hen een zorgtaak willen opnemen.

Momenteel zijn er 8 taken die vrijwilligers kunnen doen: Inkopen, Naar de apotheek, Naar de post, Telefonisch contact, Videobellen, Een tekening maken, Een brief schrijven, Een hond uitlaten.

Vrijwilligers kunnen zich voor deze taken registreren via Willebroek Helpt.

Mensen met een hulpvraag kunnen het onlineformulier invullen, mailen naar willebroekhelpt@willebroek.be of bellen naar 03 866 91 25.

Elkaar helpen, da’s Willebroek!

Comments are closed.