Fiets, wandel en vaar

langs water en wegen

Laat je betoveren door de prachtige natuur die Willebroek te bieden heeft. Geniet van de natuurgebieden en de dijken in en rond de gemeente. Dankzij het uitgebreide knooppuntennetwerk kan je al fietsend of wandelend een frisse neus ophalen tussen de velden en langs het water.

Kom tot rust in Het Scheyvaertshof in het Broek dat de ideale mogelijkheden biedt om gezellig te picknicken en waar je heel misschien wel een otter of bever spot.

Ontdek de vernieuwde Molenbergwandelroute en maak kans op leuke prijzen!

Geniet je graag van natuur, rust én whisky, dan zal je zeker je hart kunnen ophalen tijdens de Molenbergwandeling in Blaasveld. Sinds kort steekt die

in een nieuw jasje, met een nieuwe wandelbrochure en een geüpdatete route.

Tijdens de wandeltocht passeer je langs tal van lokale blikvangers, zoals de Sint-Franciscuskapel, de visserssteigers met een prachtig uitzicht over het Blaasveldbroek, de Hazewinkel en het otter- en bevereiland. Starten en eindigen doe je aan de unieke whiskystokerij De Molenberg, waar je kan genieten van een glaasje Gouden Carolus Single Malt of een begeleide rondleiding door de historische molenaarshoeve en de vernieuwde stokerij.

Van de wandeling kan je het hele jaar door genieten, maar deze zomer is er ook een heuse wandelzoektocht. Deze loopt gedurende de maanden juli, augustus en september. Tijdens het wandelen moet je het antwoord zoeken op twaalf vragen en moet je goed rond kijken of je kan vinden waar de foto’s getrokken zijn. Uit alle deelnemers wordt een winnaar gekozen, die een bijzonder prijzenpakket mee naar huis neemt. Er worden ook enkele mooie troostprijzen voorzien.

De vernieuwde brochure kan je HIER raadplegen, de vragenlijst vind je HIER. Een papieren versie kan gratis aangevraagd worden via toerisme@willebroek.be of afgehaald aan het Administratief Centrum (Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek).

Wandelroutes

Wandelnetwerk Rivierenland – € 8

Ontdek de natuur – € 2

Otter- en beverroute – gratis

Willebroek, langs water en erfgoed – gratis

Vossenstrekenwandeling – gratis

Hoogtij in de Scheldevallei in Willebroek

Molenbergwandeling – gratis

Biezenweiden – gratis

Klavertjesvier (Vaartlandstappers) –  Overzicht – Parcours

Trage wegen (D. Cortebeeck) –  Wandeling 1 – Wandeling 2

Fietsroutes

Belpop Bonanza Fiets- en wandelroute –  GPX  FLYER

Scheldeland, langs Schelde, Dender en Rupel – € 6

In het wiel van Eddy Merckx – € 2

Gouden Carolusroute – gratis

Duvelroute – gratis

Ook het water zal je niet onberoerd laten! De veerboot in Klein-Willebroek en de organisatie van verschillende boottochten die starten in Willebroek of die in onze gemeente een halte hebben, zorgen voor de ultieme waterbeleving.

Boottochten

Rivertours
Rivertours biedt dagtochten aan die waterwegen en hun vele recreatieve troeven beter bekend én bemind willen maken bij het brede publiek.

Riverstar
Ideaal voor een uitstap, verjaardag, samen, met familie, vrienden of gewoon alleen.

Jan Plezier
Individuele themavaarten of privé afhuringen, boottochten Jan Plezier heeft voor elk wat wils.

Kanaaltochten Brabant
Organisatie van toeristische boottochten van mei tot oktober in, vanuit of naar Brabant. Met aandacht voor de bezienswaardigheden van de gemeenten.