Scroll Top

Beweegroutes – 10.000 Stappen

10.000 stappen in de goede richting, da’s Willebroek!

Gemeente Willebroek is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de 4 jaar durende campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Met deze campagne willen we buurten creëren die meer beweging mogelijk maken én stimuleren.

De eerste stap is gezet!

In 2021 werden er op verschillende plaatsen in onze gemeente stappensignalisaties geplaatst. Deze tonen aan dat ook kleine afstanden tussen nuttige locaties waardevolle extra stappen opleveren. 10.000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid. 

Maar ook in 2022 en 2023 engageerden we ons verder om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen, daarom heeft gemeente Willebroek een nieuwe beweegroute ontwikkeld.

Onze nieuwe beweegroute helpt je meer te bewegen

Niet iedereen kan zich een duur sportabonnement veroorloven of heeft door een drukke agenda niet de tijd om zich aan te sluiten bij een sportclub, waar toch wel verwacht wordt dat je een aantal keer in de week aanwezig bent.

Een beweegroute is het perfecte alternatief. Het is vlakbij, vrijblijvend en volledig gratis. Het is een wandeling met leuke beweegopdrachten onderweg. De oefeningen zijn eenvoudig en maken gebruik van bestaande elementen in het straatbeeld, zoals een zitbank, boom, trap,… Volg de route en zoek de groene borden met de oefeningen. Deze leuke beweegroute gaat je helpen om dat 10 000 stappen-doel met gemak te halen. Een fitter lichaam en goed gemoed krijg je er gratis bij.

Waar vind je deze beweegroutes?

We hebben gekozen om deze in het centrum te plaatsen omdat het centrum het minst uitnodigt om te sporten. In de deelgemeentes hebben we veel groen en er wordt vaak gewandeld. Niet voor elke Willebroekenaar is het evident om daar te geraken.

De routes starten aan het Huis van de Vrije Tijd (Stadionlaan 2, Willebroek) en leiden je langs de mooiste en groenste plekjes in ons centrum. 

Voor wie zijn deze beweegroutes?

Deze beweegroutes zijn er voor iedereen! Jong, oud, sportief, niet sportief, en nog fijner om samen te doen met familie of vrienden! We voorzien een korte en een lange route. De lange route is 6,9 km (ongeveer 10 000 stappen), de korte route 4,5km. De routes splitsen aan het Administratief Centrum.

Geen zin om beweegoefeningen te doen? Dan laat je die achterwege en maak je er gewoon een ontspannend wandelingetje van. Of heb je toch nood aan meer uitdaging, dan jog je deze route toch gewoon of doe je hem 2x.