Willebroek is...

Willebroek is gelegen in het Scheldeland, deel van provincie Antwerpen en de naaste buur van stad Mechelen. Een goede verbinding met zowel Brussel als Antwerpen, maakt van Willebroek een uiterst centrale én gemakkelijk bereikbare gemeente.

De gemeente bestaat uit Willebroek, de deelgemeenten Blaasveld, Tisselt en Heindonk en het gehucht Klein-Willebroek. Dankzij een mooi aanbod aan water en groen, is Willebroek de ideale plek om tot rust te  komen en te genieten van de natuur.

water…

DSC_2847A

Willebroek is omgeven door water. De gemeente werd opgebouwd langs het Zeekanaal Brussel-Schelde en grenst aan de Rupel. Deze blauwe aders worden ook wel de levensbron van de gemeente genoemd. Dit uitte zich voornamelijk in het idyllische schippersgehucht Klein-Willebroek dat met zijn jachthavens en natuurgebieden vandaag nog steeds het Willebroekse Friesland wordt genoemd.

Ook de oprichting van papierfabriek De Naeyer, die Willebroek mee op de kaart zette, werd strategisch bepaald door de aanwezigheid van het kanaal. Niet alleen was er veel water nodig tijdens de papierproductie, ook de aansluiting naar Brussel en Antwerpen was een voordeel.

De restanten van deze papierfabriek en andere industriële gebouwen zijn bepalend voor ons nautisch-industrieel erfgoed.

Vandaag kunnen fietsers en wandelaars vanop de dijken en over de bruggen genieten van het water en de vele fauna en flora in en rond Willebroek.

en groen.

Het provinciedomein Broek De Naeyer en het Broek in Blaasveld worden ook wel eens de groene longen van Willebroek genoemd. Samen met de verschillende parken, waaronder kasteeldomein Bel-Air en park ‘Den Blijk’, bieden deze plekken heel wat recreatiemogelijkheden voor iedereen die graag in de natuur wil vertoeven.

nature-walk
Prettig en gezellig samenwonen, da's Willebroek

We wensen alle Willebroekenaars een gelukkig nieuwjaar toe! Laat 2020 een jaar zijn met veel gezelligheid, vreugde en een goede gezondheid. We kijken er ook dit jaar naar uit om onze inwoners te verwelkomen op toffe activiteiten, te entertainen op onze evenementen of te laten genieten van mooie plekjes in onze gemeente.🎆 Er samen een topjaar van maken, da’s Willebroek!

Slået op af Willebroek i Tirsdag den 31. december 2019

da's Willebroek!