Scroll Top

Wandelnetwerk Rivierenland

 

Wandelnetwerk Rivierenland, een realisatie van Regionaal Landschap Rivierenland, Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Scheldeland, staat garant voor 360 km wandelplezier met knooppunten in de gemeenten Boom, Duffel, Hemiksem, Mechelen, Niel, Rumst, Schelle, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

De Schelde, de Rupel en de benedenlopen van de rivieren Dijle, Nete en Zenne vormen de blauwe draad doorheen het wandelnetwerk. Nergens in Vlaanderen komen zoveel rivieren samen, op zo’n relatief kleine oppervlakte. De getijdenwerking zorgt bovendien voor een unieke fauna en flora. Naast de rivieren geven ook de talloze beekvalleien, broekgebieden, knotbomenrijen, uitgestrekte land- en tuinbouwlandschappen, oude bossen en weidelandschappen mee vorm en kleur aan deze waterrijke streek. Tot slot mag ook het aan water gerelateerd erfgoed niet over het hoofd gezien worden: oude kleiputten, voormalige steenbakkerijsites, abdijen en kasteeldomeinen. Hoog tijd om eropuit te trekken!

 

Aan de hand van wandelknooppunten stippel je gemakkelijk zelf een parcours uit van de gewenste afstand. Met het wandelnetwerk ‘Rivierenland’ is de Rupelstreek en het Hombeeks Plateau gemakkelijk toegankelijk voor wandelliefhebbers.

Deze kaart kost 8 euro, is scheurvrij én waterbestendig. Je kan hem kopen in het administratief centrum van Willebroek (Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek) of bestellen via Bestel de beste fietskaarten, wandelkaarten en knooppuntenkaarten (routen.be).